Τελευταία Άρθρα

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ο Ελληνισμός, ως δώρο στην Ανθρωπότητα!!!


Αυτά που ακούγαμε πολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ειδικά μετά την συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση (γνωστή και ως 3ο Μνημόνιο) είναι ότι όλοι οι ξένοι με προεξέχοντες τους Γερμανούς, δεν σκέφτηκαν ούτε για μια στιγμή τον Ελληνικό Λαό και δείχνουν απίστευτη εχθρότητα.


Επιπρόσθετα σε πολλούς Έλληνες υπήρχε η σκέψη ότι σχεδόν κανένας από τους ''εταίρους'' δεν έδειξαν ευσπλαχνία γι’ αυτά που έχει βιώσει τα τελευταία 5 χρόνια ο Ελληνικός Λαός και τώρα με το επαχθές μνημόνιο, μας «δένουν» χειροπόδαρα, δεν θα σηκώσουμε κεφάλι ποτέ ξανά, μας μισούν και μας εκδικούνται, καλλίτερα να πηγαίναμε στη δραχμή παρά να είμαστε υποδουλωμένοι στους Γερμανούς και άλλα πολλά που όταν τα ακούει κανείς, μόνο κατάθλιψη και απελπισία νοιώθει για το τι θα επακολουθήσει.



Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τη στάση κάποιων κύκλων στην Ευρώπη απέναντι στους Έλληνες όχι μόνο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά και παλαιότερα, όπου τους περιέβαλαν με αρκετή δυσπιστία και αρνητική κριτική, χαρακτηρίζοντάς τους ως «μαφιόζους», «τεμπέληδες»«καλοπερασάκηδες», «φοροφυγάδες», «λαμόγια» και άλλα τόσα κοσμητικά επίθετα που πραγματικά αναρωτιέται κανείς γιατί τόση υποτίμηση και εμμονή για ένα λαό που έχει χαρίσει στην Ανθρωπότητα αξιοθαύμαστο πολιτισμό και μια ιστορία που καθοδηγεί όλους τους άλλους λαούς και τους διδάσκει αξίες, όπως «Ελευθερία», «Δικαιοσύνη», «Αλληλεγγύη», «Αξιοπρέπεια», «Δημοκρατία», «Αγάπη», κ.λ.π.


Γιατί τόση απρέπεια και έλλειψη κομψότητας σε ένα λαό που σε όλες σχεδόν τις περιόδους της ιστορίας του, αγωνιζόνταν για την ελευθερία του, που δεν υπέκειψε ποτέ σε εισβολείς κατακτητές και πάντα αψηφούσε τους κινδύνους πέφτοντας περήφανα στα πεδία των μαχών, διδάσκοντας στην Ανθρωπότητα ότι «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία»;



Η πιο πρόσφορη απάντηση ίσως να βρίσκεται στις επιλογές των εκάστοτε πολιτικών ηγετών, στα λάθη του Ελληνικού λαού, στην ευμάρεια και καλοπέραση που διαποτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες από ένα σμήνος «σειρήνων» αντιπροσώπων της παγκοσμιοποίησης, στην εκποίηση της παιδείας προς χάριν της ικανοποιήσεως των επιθυμιών και όχι των αναγκών και γενικώς στον απροσανατολισμό του Ανθρώπου και την απουσία του βαθύτερου νόηματος της υπαρξής του, που είναι το πνεύμα και όχι η ύλη, με άλλα λόγια στην ύπνωση του Σωκρατικού «Γνώθι σ’ αυτόν».


Σαφώς όλοι αυτοί οι παράμετροι έπαιξαν το ρόλο τους στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Χώρα. Η στάση όμως των Ευρωπαίων «εταίρων» που και στις χώρες τους υπάρχει διαφθορά, δημοσιονομικά ελλείματα, μεγαλύτερα χρέη από αυτό της Ελλάδος, κ.λ.π, γιατί χαρακτηρίζεται από σκληρότητα και απανθρωπισμό;



Ας δούμε όμως πως προσεγγίζει το θέμα ένας από τους σπουδαιότερους Γερμανούς φιλοσόφους, ο Φρειδερίκος Νίτσε στο βιβλίο του, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872, κεφ.15) όπου αναφέρεται ιδιαίτερα στο ελληνικό έθνος. 
 

Ίσως μας δώσει μια ιδέα το γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι οι «εταίροι» μας και δη οι συμπατριώτες του. 


Να τι μας λέει λοιπόν: «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
 

Οι Έλληνες όπως το έχουν δείξει σε όλη την μακραίωνη ιστορία τους, είναι για τα δύσκολα. Σαν λαός των Αξιών θα σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν αυτό που έχουν μάθει από τους προγόνους τους να κάνουν. Να μάχονται με πείσμα, αξιοπρέπεια και ηρωισμό. Είναι η συλλογική μνήμη, που τους ακολουθεί.


Και ένας λαός που έχει μνήμη, μπορεί και να είναι ενωμένος όταν οι περιστάσεις το ορίζουν και να κάνει την υπέρβαση, δημιουργώντας την αυριανή πραγματικότητα, που μόνο αυτός οραματίζεται. 


Ίσως να ήρθε η ώρα, που για άλλη μια φορά, να καταστεί πιο επίκαιρος όσο ποτέ ο Νίτσε. 
 


Καλό αγώνα σε όλους τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες και να θυμόμαστε ότι ο Ελληνισμός είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, απλά μεταδίδονται ανά τους αιώνες, ως δώρο του χρόνου σε κάθε Άνθρωπο.



Να είστε πάντα υγιείς, περήφανοι και μαχητικοί!!!

Πηγή: www.google/Ελληνισμός και Χρόνος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου