Τελευταία Άρθρα

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η στιγμή της υπέρβασης!!!



Όλα τα θέματα που κουβεντιάζω, καθημερινά, με φίλους και γνωστούς,  αυτά που νιώθω και ακούω αυτό τον καιρό,  κουβαλάνε μια κρίση!

Μια κρίση που φέρνει  τον καθένα μπροστά στο δικό του σταυροδρόμι. Μόνο που αυτή τη φορά είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ ή του μεγάλου ΟΧΙ.
Κρίση ενηλικίωσης- απεξάρτησης: "Θέλω να δοκιμάσω να μετακομίσω, να πληρώσω τα έξοδά μου, να αυτοσυντηρούμαι, να αυτοεξυπηρετούμαι, να πατάω γερά στα πόδια μου."
Όταν δεν θέλεις να μείνεις άλλο σε κάτι που πια δε λειτουργεί και φοβάσαι το καινούριο που έρχεται, είναι η στιγμή της υπέρβασης.


Κρίση Ανάληψης ευθυνών: "Θέλω  τα πράγματα να γίνονται από μένα για μένα! Θέλω να μην επηρεάζομαι από κανέναν άλλο, ούτε Θεό, ούτε Δαίμονα, ούτε Μέρκελ, ούτε ΔΝΤ, ούτε γονείς, ούτε συντρόφους. Να ακούσω και να ακολουθήσω τη δική μου φωνή, να κάνω τη δική μου πορεία και να αποφασίσω! Να αναλάβω την ευθύνη του εαυτού μου!" Όταν "φοβάσαι όλα αυτά που θα γίνουν για σένα χωρίς εσένα", είναι η στιγμή της υπέρβασης.
Κρίση Απόφασης: "Το ξέρω πως ήρθε η ώρα, αλλά φοβάμαι να αποφασίσω για μένα. Είναι πιο εύκολο να αφήνεις κάποιον άλλο να αποφασίζει για σένα, για το μέλλον σου και  μετά να του χρεώνεις πώς δεν αποφάσισε καλά."
Μάθαμε να φοβόμαστε να παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Και ήρθε η ώρα να ξεμάθουμε! Να ξαναρχίσουμε διαφορετικά. Πάντα υπάρχει η επιλογή μιας νέας απόφασης! Όταν φοβάσαι να αφήνεσαι άμοιρος στις αποφάσεις των άλλων είναι η στιγμή της υπέρβασης.

Κρίση Εμπιστοσύνης: "Δεν πιστεύω πια σε τίποτα. Ούτε σε κυβερνήσεις ούτε σε κόμματα ούτε σε ειδικούς, ούτε σε δεινούς ομιλητές. Η απομυθοποίηση ξεκίνησε. Κι αν πίστεψα όσα γράφονταν στη μία ή την άλλη εφημερίδα γνωρίζοντας την πολιτική τους γραμμή, τώρα δεν υπάρχει πια πιστεύω! 
Οι οικονομολόγοι διαφωνούν, οι πολιτικοί δυσκολεύονται πια να πιστέψουν όσα ξεστομίζουν. Οι ειδησεογράφοι αλλάζουν τροπάρι, ανάλογα με όσα  τους μεταφέρονται στο αυτί τους από το control. Το βλέπεις! Δεν κουκουλώνεται πια με τίποτα.!"

Όταν ψάχνεις από κάποιον άλλο/η  να μάθεις την αλήθεια και δεν υπάρχει κανείς, είναι η στιγμή της υπέρβασης!

Ήρθε ο καιρός να μείνουμε μόνοι, αόριστοι και ανήμποροι, μέχρι να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη σε εμάς τους ίδιους ξανά από την αρχή!

Να ξαναβρούμε τη δική μας αλήθεια! Να ορίσουμε εμείς ξανά τον εαυτό μας. Να ξανασυστηθούμε.  Να κλείσουμε καλοπροέραιτα  το μάτι μας, ο ένας στον άλλον. Ν' αγκαλιαστούμε σφιχτά !!!

Και να κάνουμε μαζί αυτή την υπέρβαση!!!

Πηγή:www.google.gr/search?q πηγη άγχους


                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου